Workshop – Lean Light

 

Inleiding

Lean is een business strategie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Hiervoor worden verspillingen geëlimineerd.

De workshop Lean light wordt in een dagdeel gegeven en is afgestemd op de organisatie.  Het programma kenmerkt zich door herkenbare voorbeelden die direct te koppelen zijn aan de huidige werkomgeving, gevolgd door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Kennis maken met de Lean methodiek staat voorop en daarnaast leert men van elkaar. De workshop wordt gegeven door een ervaren trainer met een Lean Greenbelt.

Doelgroep 

Deze workshop is interessant voor werknemers en werkzoekenden.

Inhoud

Na deze workshop:

  • Heb je kennisgemaakt met Lean
  • Weet je welke verspillingen er zijn waar bedrijven veel tijd (en geld) mee verliezen
  • Weet je potentiele verbeteringen te herkennen
  • Weet je de 5S methode toe te passen

Resultaat

Na deze workshop heb je inzicht gekregen in de basisprincipes van Lean. Je hebt geleerd hoe je een 5S methodiek kan toepassen en weet de verspillingen te herkennen. Je bent in staat door de bril van continue verbeteren te kijken. Je weet potentiele verbeteringen te herkennen en hierop te acteren.

Tijdsduur

De workshop duur 2 tot 2,5 uur. Dit hangt tevens af van de groepsgrootte. Het meest effectief is een groep met maximaal twaalf personen.

Kosten

De kosten van een inhouse workshop bedragen €300,- exclusief BTW en exclusief reiskosten.

Combinatie trainingen (opties)

  • Belbin; test op type teamrollen, deze worden direct aan (gewenst) gedrag gekoppeld.
  • Value Stream Mapping; deze workshop kan als vervolg training worden ingezet.