Dikke ogen

Vanochtend kon ik mijn bed maar moeilijk uitkomen. Toen de wekker ging van mijn wederhelft werd ik ruw gewekt midden in een droom. Tegelijkertijd opstaan kwam niet eens in me op. Gelukkig werd ik na deze rude awakening geholpen door de overkant waar al maanden keihard gewerkt wordt aan nieuwe woningen om mijn bed uit te komen.

Afgelopen periode was hectisch voor me, de storm die door ons land raasde is ook in mijn hoofd aanwezig geweest en ik ervaar nog steeds de naweeën. De natuur heeft een schoonmaak ondergaan en aangezien wij daar een onderdeel van zijn is ontkomen geen optie.

De storm heeft extra energie gegeven om oude (niet helpende)overtuigen en emoties los te laten en letterlijk weg te laten waaien. Dit proces gaat met een hoop geweld en doet ook wel pijn maar tegelijkertijd ontstaat er ruimte, ruimte om te vullen met helpende en nieuwe energie-gevende mogelijkheden.

Voorbeelden van de ontwikkelingen die ik persoonlijk ervaar zijn o.a. oude contacten zien en ervaren in een nieuw licht wat een nieuwe dynamiek geeft. Grenzen eerder herkennen en op acteren. Keuzes maken vanuit mijn onderbuik en niet op basis van de portemonnee.

Ja ik heb het helemaal voor elkaar, eh NEE. Het is een proces met vallen en opstaan. Daarbij ervaar ik hulp van familie, vrienden en specialisten om me heen die me helpen met spiegelen, stappen zetten en mijn weg te vinden.

Desalniettemin loop ik voorlopig nog wel rond met dikke ogen en minder energie en daar moet ik me maar even aan overgeven. Ondertussen ga ik lekker verder met werken aan de projecten waar ik blij van word.

Tot slot een vraag aan jou, hoe heb jij de storm(en) ervaren?

2 reacties

  1. Harald

    Hoi Roos, wat een leuk bericht. Er zijn van die dagen hè

  2. Wim

    Na een storm komt er een stilte en die kan je weer gebruiken lieve Roos.!!

Plaats een reactie