Tijd voor een feestje!

Precies drie jaar geleden stond ik voor de deuren van de Kamer van Koophandel. Ik ging me inschrijven als ZZP-er en toen ik na tien minuutjes buiten stond was het officieel!

Het echte werk kwam natuurlijk daarna.. 😉

Mijn bedrijf is nog jong en ik realiseer me maar al te goed dat een groot deel van de ZZP-ers, net zo fris begonnen als ik, binnen drie jaar afhaakt.

Redenen variëren maar dat het ondernemerschap tegenvalt is een veelvoorkomende. Zo is het niet niks om eigen baas te zijn (met bijbehorende rompslomp) en zelf helemaal overtuigd te zijn, maar opdrachten uitblijven. Wat ook veel gebeurt is dat mensen ervoor kiezen terug te gaan in loondienst, omdat dit o.a. meer veiligheid geeft en/of omdat de functie alles omvat waar zij zich voor willen inzetten. Natuurlijk ken ik deze overwegingen ook.

De ups en downs door de grillen van de markt en het werken in je eentje kunnen gaan tegenstaan. Dit is een gegeven waar niemand voor waarschuwt. Vertrouwen houden in jezelf en hulp durven vragen om met anderen te sparren, hebben mij enorm geholpen en doen dit nog steeds.

Terugkijkend heb ik al mooie opdrachten mogen doen als trainingsacteur, coach en trainer. Ik heb mij aangesloten bij geweldige bedrijven als Discover Your Talent en Anychange, wat mij de mogelijkheid geeft nauw samen te werken met medeondernemers, mijzelf verder te ontwikkelen en iets waardevols mee te geven aan de maatschappij. Ook ben ik samen met Janko Elstgeest begonnen met Mee Veranderen, een nieuw avontuur waarmee we bedrijven van goed naar nog beter helpen gaan.

Bedankt allemaal voor jullie inspiratie, steun en (harde en zachte) lessen. Ik kijk uit naar wat allemaal nog komen gaat!

 

 

Plaats een reactie