Ruis op de lijn

Daar zit ik dan, in mijn kantoor en achter mijn laptop terwijl de zon achter mij lonkt door de ramen.

Mijn vriend (de bofkont) is boodschappen gaan doen op de fiets, ik wil ook mee! Maar dat kan niet, ik ben snotterig dus wil- en ga ik niemand in gevaar brengen.

Ik was me er niet eerder zo bewust van maar snuffelen tussen de kruidvat spulletjes mag ik graag doen. Al gaat Pasen hoogstwaarschijnlijk niet met familie gevierd worden, ik wil het huis wel paas-klaar maken. Via een virtuele folder heb ik mijn voorkeuren doorgegeven voor prullaria maar dat voelt toch anders.

Dit is pas de tweede week thuis zijn maar de dagen lijken te vertragen, ineens is de kalender niet meer leidend. Zo goed als geen verplichtingen meer, het begint steeds meer in te dalen en het is fijn. Ook geeft het een vreemd dromerig gevoel, alsof ik dit zelf nu niet ervaar, de werkelijkheid met ruis op de lijn. Maar ik ben hier wel en ik ben er ook bij betrokken, hier en nu samen met de rest van de wereld maken we het NU mee.

Zelf ben ik een sociaal dier, een mensen mens. Normaal gesproken zitten mijn weken vol met (nieuwe) mensen ontmoeten, door het land reizen voor het werk, diners, bezoekjes etc. Dat is nu gestopt.

Me verdiepen in anderen, dat is wat ik van nature doe maar het ook een valkuil. Door vooral op de ander gericht te zijn kom je te weinig aan jezelf toe.

Nu er meer tijd is, komt hetgeen dat de aandacht nodig heeft vanzelf naar boven drijven waar het voorheen minder snel of zelfs niet gehoord werd.

Social media blijft wel een storende factor merk ik dus moet ik de telefoon bewust wegleggen en de radio en tv moeten uit om echt te kunnen luisteren, naar mijn gevoel, naar wat er juist nu de aandacht mag krijgen.

Heb je jezelf deze ruimte al gegund sinds je thuis zit? Ga eens luisteren en laat je verrassen! Over een tijdje stappen we met zijn allen het rad weer in van onze maatschappij, vroeg of laat.

Profiteer van de huidige situatie als we er dan toch mee geconfronteerd worden. Ga op onderzoek uit in jezelf, ga brainstormen en kijk wat er komt. Ik wens je alvast veel plezier en inspiratie toe.

Plaats een reactie